El govern espanyol es compromet a resoldre el deute pendent dels afectats de la pantanada de Tous

  • El senador de Compromís Carles Mulet ha votat a favor del pressupost espanyol a canvi d'aconseguir la liquidació dels préstecs

VilaWeb
Fotografia Carrillo
Redacció
21.12.2022 - 10:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El mes d’octubre va fer quaranta anys de l’esfondrament de la presa de Tous i encara hi ha una quarantena de famílies de la Ribera que deuen diners dels préstecs que l’estat els va fer per a sortir de la ruïna. Es tracta de quantitats xicotetes que molts d’ells pensaven que ja havien saldat després dels judicis i els diferents acords de l’administració. Molts dels deutors ja han faltat i ara són els fills que es troben amb reclamacions per part de l’ICO espanyol.

Coincidint amb l’aniversari de la pantanada, la conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de l’Institut Valencià de Finances es va comprometre a gestionar l’anul·lació dels crèdits amb l’estat. Ara és el senador de Compromís, Carles Mulet qui ha aconseguit que el govern espanyol es comprometa a assumir el deute a canvi del vot favorable al pressupost de l’estat. En una nota, Mulet explica que es tracta de 47 préstecs pendents, que tenen un valor total de 639.200 euros. “El govern es compromet al fet que no siguen els ciutadans i ciutadanes ara reclamats els qui facen front a aquests préstecs i interessos, sinó l’administració pública”.

Altres esmenes

Mulet ha informat també que a canvi del vot favorable al pressupost, el govern espanyol s’ha compromès a tramitar el projecte per al pas inferior de les vies del tren de Vila-real a través d’una esmena al pressupost. I encara, Mulet ha informat que el ministeri de transports i Renfe s’ha compromés a estudiar una extensió dels trens de rodalia a Camporrobles. La ciutat va deixar de tenir servei ferroviari quan es va tancar la línia convencional Utiel-Conca-Madrid.

Sobre el sentit d’aquestes esmenes, Mulet diu que en tenia 440 i que haver aconseguit que el govern espanyol n’accepte tres és poca cosa. “Era això o res, i és la primera vegada que el govern accedeix a negociar amb nosaltres el vot al senat després que l’any passat una esmena nostra es a aprovar amb el vot en contra del PSOE i es va haver d’ajornar una setmana l’aprovació definitiva dels comptes”, ha dit Mulet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes