La Generalitat de Catalunya comptabilitzarà els joves catalans que viuen a l’estranger a través del registre voluntari de catalans a l’exterior, impulsat el 2014. Ho han explicat aquest dimarts la consellera de Treball, Dolors Bassa, i la directora general de Joventut, Marta Vilalta, en la seva compareixença conjunta a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament. Vilalta ha argumentat que la iniciativa respon a la dificultat de precisar les xifres de jovent a l’estranger i ha apuntat que es replantejarà el portal Móncat perquè sigui la plataforma d’unió entre joves a l’exterior i ofertes de feina des d’aquí.

Les línies fonamentals del projecte són facilitar als empresaris l’accés a perfils professionals que es troben fora, oferir oportunitats laborals en l’àmbit de la recerca i mesures d’impuls a l’emprenedoria dins Catalunya, segons ha apuntat Vilalta. En aquest sentit, ha anunciat que un grup de treball concretarà les accions a dur a terme per activar el retorn de talent. La direcció general de Joventut estima que hi va haver més de 3.000 joves amb nacionalitat espanyola que van marxar des de Catalunya a l’estranger al 2014, segons dades recollides de l’Idescat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]