El programa ‘Sense ficció’ de TV3 emet aquest vespre, a les 21.55, el documentari ‘La gent de l’escala’, en què intervenen vint-i-un testimonis i tracta de la part ‘més emocional’ dels fets del primer d’octubre a l’institut Pau Claris de Barcelona. L’institut va ser protegit pels veïns de matinada i quan els antiavalots de la policia espanyola volien accedir-hi per impedir el referèndum.

Les imatges de l’actuació violenta de la policia, en què es veia com els agents llançaven la gent escales avall van ser de les més difoses per mitjans de tot del món i per les xarxes socials. Es calcula que les han vistes quaranta milions d’espectadors.

El documentari, a més de testimonis, també ha entrevistat alguns veïns que no van anar a votar i ha recollit una trentena de vídeos que mostren la duresa de la violència de la policia. ‘La gent de l’escala’ és una producció de TV3, amb la col·laboració de Minoria Absoluta.

Aquestes són algunes de les imatges de la repressió de la policia espanyola de l’1-O al Pau Claris.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb