Consell

La Generalitat Valenciana, en col·laboració amb les diputacions, desenvoluparà una llei per a regular el fons de cooperació municipal, els recursos que les institucions autonòmiques i les diputacions destinen als ajuntaments. La iniciativa legislativa obligarà les institucions provincials i autonòmiques a cofinançar aquests recursos. Aquest desenvolupament de la llei sobre el fons de cooperació, inclòs a l’estatut, servirà per a ampliar els recursos destinats als municipis d’acord amb uns criteris objectius i per a estalviar tràmits burocràtics. Ho ha anunciat Toni Gaspar, el president de la Diputació de València, després de la reunió que ha tingut amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. El fons, que es va activar ara fa quatre anys, ofereix autonomia als municipis, no té burocràcia ni és finalista, ha recordat Gaspar. A més, un dels criteris que estudiarà aquesta nova iniciativa legislativa serà el del despoblament dels municipis.

Gaspar ha aclarit que Puig vol elevar aquest fons a categoria de llei per oferir estabilitat al fons i ampliar les quantitats remeses als ajuntaments. Com a president de la diputació i com a batlle, considera que és una bona notícia perquè el fons de cooperació ha donat ‘molt d’oxigen’ als municipis. Amb aquest sistema, a començament d’any el municipi ja té les inversions per a poder decidir a quines partides les destina.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.