El comitè executiu nacional del PP ha decidit de donar carta blanca al seu president, Mariano Rajoy, perquè negociï amb Ciutadans. Així ho ha anunciat el dirigent popular mateix, que en conferència de premsa ha anunciat que es reuniria ben aviat amb Albert Rivera. ‘Aquesta situació no pot continuar durant més temps i la urgència és formar govern.’

‘El PP no ha vingut aquí a parlar de condicions’
El president en funcions no ha volgut pronunciar-se sobre les condicions proposades per Ciutadans, les quals, segons que va dir ahir el partit taronja, no acceptaven cap matís. Però Rajoy ha fugit d’estudi i ha negat que haguessin parlat d’aquestes condicions perquè la reunió no tenia aquest propòsit: ‘Qui diu que ens hem reunit per parlar sobre les condicions? Jo no ho he dit. Ho diu vostè’, li ha etzibat a una periodista. I ha afegit: ‘El PP no ha vingut aquí a parlar de condicions, només a autoritzar i a negociar. A partir d’aquí, és important de formar govern, i nosaltres hem acceptat l’encàrrec.’

A les xarxes socials, però, ha començat a córrer un vídeo de la compareixença de premsa en què Rajoy va afirmar que el comitè executiu del PP hauria de decidir la posició sobre les condicions de Ciutadans:

A més, Rajoy també ho va explicitar en un piulet:

A la trobada no hi han assistit, entre més, Vicente Martínez-Pujalte, Lucía Figar i Ignacio González, tots tres imputats en casos de corrupció. La senadora, Rita Barberá, que molts companys de partit li han demanat que faci un pas enrere, tampoc no s’ha presentat a la trobada.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb