BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

Amazon construirà un centre logístic al Prat de Llobregat (Barcelona) amb l’objectiu de gestionar la creixent demanda dels seus clients a Europa, que estarà operatiu la tardor del 2017 i que crearà 1.500 ocupacions fixes en un termini de tres anys, ha informat la companyia aquest dimarts en un comunicat.

En concret, la nova infraestructura de la multinacional tindrà una superfície de més de 60.000 metres quadrats (l’equivalent a, aproximadament, vuit camps de futbol).

El gegant del comerç electrònic ha explicat que el fet que la ciutat estigui prop d’emplaçaments clau al sud d’Europa, així com l’accés a un ‘excel·lent capital humà’, han estat les principals raons per les quals s’aposta per Espanya per ubicar el seu segon centre logístic a Barcelona.

Amazon contractarà treballadors de perfils molt diversos, des de directors d’operacions, enginyers, personal de recursos humans i informàtics fins a professionals que s’encarregaran de preparar les comandes per als clients al centre logístic del Prat de Llobregat, pròxim a l’Aeroport de Barcelona.

El director general d’operacions d’Amazon Spain Fulfillment, Fred Pattje, ha recordat que la multinacional en els últims tres anys ha creat més de 500 ocupacions fixes al centre logístic de Madrid.

‘Avui tenim el plaer d’anunciar que els anys vinents s’incorporaran al nostre fantàstic equip fins a 1.500 nous treballadors en el nou centre logístic de Barcelona’, ha indicat.

‘Volem agrair a les autoritats, tant de Catalunya com del Prat, el seu suport i professionalitat. Estic convençut que aquesta inversió beneficiarà tant els nostres clients com l’economia local, generarà nous llocs de treball i oferirà a les pimes la possibilitat d’accedir fàcilment a milions de clients de tot Europa a través d’una de les xarxes logístiques més modernes del món’, ha subratllat.

El centre logístic de Barcelona formarà part de la xarxa logística europea d’Amazon, integrada per més de 29 centres en set països diferents. I, al costat del de San Fernando de Henares (Madrid) ajudarà la multinacional a satisfer la demanda actual i futura dels seus clients, no només a Espanya, sinó a tot Europa.

L’empresa té previst que el nou centre logístic entri en funcionament la tardor del 2017 amb una plantilla inicial de prop de 500 treballadors i pugui ja donar servei amb vista al ‘Black Friday’ del pròxim any.

A més, ha recordat que la retribució dels treballadors d’Amazon se situa entre les més altes del sector logístic i es complementa amb beneficis addicionals.

Creació de llocs de treball

Per la seva banda, l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, ha destacat que aquest acord és ‘un bon exemple’ de com la col·laboració entre administracions públiques, Generalitat i Ajuntament del Prat, fa possible projectes que generen activitat econòmica al territori.

‘La cosa més important és la creació de llocs de treball de qualitat que aquesta inversió significarà’, ha concretat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera que ‘aquesta inversió ha de ser un ‘win-win’ per a Amazon i per a Catalunya’. ‘És una oportunitat per reforçar l’economia i generar ocupació de qualitat’, ha recalcat.

D’altra banda, la multinacional segueix mostrant la seva confiança a Espanya, on té el seu primer centre logístic a San Fernando de Henares. La companyia va inaugurar el 2012 aquesta infraestructura amb una superfície inicial de 28.000 metres quadrats i actualment l’està més que duplicant per fer front a l’augment de la demanda i donar cabuda als més de 132 milions de productes del seu catàleg.

A més, va inaugurar les seves oficines corporatives a Madrid el 2012 i ha inaugurat a la capital espanyola el seu centre tecnològic per al sud d’Europa, en què actualment treballen més de 50 enginyers, que dóna suport a Amazon Business.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb