El consell de govern del Banc Central Europeu estudia retirar de la circulació els bitllets de 500 euros. Així ho han explicat a la premsa alemanya diversos membres de la institució.

La filtració arriba poc després que els ministres d’economia de l’Ecofin demanessin al banc prendre mesures per aturar l’ús cada vegada més generalitzat d’aquest tipus de bitllets per a operacions il·legals. El fet que l’euro tingui un bitllet de 500 mentre que el bitllet més alt en dòlars és de 100 ha fet que narcotraficants o grups terroristes afavoreixin el bitllet de 500 per a fer les seves transaccions.

Una altra raó seria que aquests bitllets són molt utilitzats en els casos de corrupció i emblanquiment de diners, com s’ha vist recentment en l’operació Taula a València. El consell del banc opina també que amb el creixement de les operacions electrònics la realitat fa que aquesta denominació bancària ja no tingui l’utilitat que tenia abans.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]