BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

El 44% dels adolescents i joves d’entre 14 i 18 anys consumidors de cànnabis van repetir curs acadèmic durant l’últim any, segons l’Enquesta Estatal Sobre Ús de Drogues en Ensenyaments Secundaris (Estudes) del 2016 fet públic pel Clúster de Salut Mental de Catalunya aquest dilluns.

Entre els no consumidors, van repetir curs un 27,9% dels escolars, i el percentatge de notables i excel·lents va ser més gran entre els no consumidors (41,3%) enfront dels consumidors (26%), segons el mateix estudi, que constata una relació entre el consum i el rendiment escolar.

“El consum de derivats del cànnabis és un clar factor de risc escolar”, ha subratllat el director clínic d’Amalgama-7, Jordi Royo, que lidera la institució catalana especialitzada en el treball preventiu, educatiu i terapèutic amb adolescents.

Segons Royo, “diversos estudis conclouen que els efectes negatius del cànnabis en l’atenció, la memòria i l’aprenentatge podin durar dies o setmanes”.

A Espanya, el 29,1% dels joves i adolescents declara haver consumit cànnabis alguna vegada a la vida, i el 18,6% ho ha fet en els últims 30 dies.

El 1994, la xifra de consumidors en l’últim mes era del 12,4%, la qual cosa implica un augment del 6,2% de consumidors de cànnabis joves i adolescents en els últims 22 anys.

L’especialista ha atribuït part de l’augment del consum a la major accessibilitat d’aquesta substància a través de plantacions de marihuana en grans extensions rurals, en entorns privats urbans i la proliferació de clubs cànnabics.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.