El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport proposarà a la Comissió Tècnica de Seguiment d’Oferta Pública la convocatòria de 13.000 places de lliure accés per a professors d’infantil, primària i secundària fins el 2021. D’aquesta manera s’oferiran 3.000 places per a infantil i primària en el 2018 i 5.000 places per a secundària i altres cossos docents per a 2019.

El 2020, hi haurà oposicions per a 2.500 places de lliure accés de secundària i altres cossos docents, i en el 2021 hi haurà 2.500 places més per a infantil i primària, respectivament, ha anunciat, en un comunicat, el departament que dirigeix Vicent Marzà.

Aquest augment de places lliures que s’oferixen per oposició són conseqüència de les diferents negociacions que ha dut a terme la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la resta de departaments d’Educació de les comunitats autònomes amb el ministeri, per a assegurar una millor consolidació i estabilitat de plantilles docents després de les retallades patides els últims anys per part de l’antic govern.

‘Quasi quadruplicar l’oferta’ 

Segons el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ‘de la proposta inicial de places per a oposicions que vam fer, hem aconseguit quasi quadruplicar l’oferta i això la Generalitat ho fa efectiu donant prioritat a un tema com és l’estabilitat de les plantilles en Educació’.

‘Esta és una bona mostra de les prioritats del Govern del Botànic i de la nostra voluntat de treballar per una educació de qualitat per al nostre alumnat, de millorar les condicions laborals del professorat i de revertir les retallades de l’antic govern en matèria educativa. L’antic govern va tirar al carrer 5.000 docents, nosaltres hem recuperat ja 4.000 i ara programem oposicions per a ocupar 13.000 vacants de forma estable”.

L’acord entre el departament d’Educació i el ministeri d’Educació espanyol preveu l’oferta de vacants per a cobrir el cent per cent de taxa de cobertura de places per motius, com ara jubilacions o defuncions.

‘A açò, s’afigen dos mesures més que hem aconseguit pactar i que són l’oferta de vacants anteriors a 2005 i la possibilitat de consolidar el 90% de places que han estat vacants durant tres anys consecutius i han sigut cobertes per docents interins temporalment’, ha explicat el secretari d’Educació i Investigació, Miquel Soler.

Calendari de distribució de places

Per a 2018, s’ha proposat convocar places de lliure accés d’infantil i primària distribuïdes de la següent manera: 975 d’educació primària, 675 d’educació infantil, 500 d’audició i llenguatge, 400 d’anglés, 180 d’educació física, 150 de música i 120 de pedagogia terapèutica.

Pel que fa a la convocatòria de 2019, adscrita a cossos de professorat d’educació secundària i altres especialitats, es distribuiran entre llocs per a professors de secundària, per a professorat tècnic d’FP, docents d’escoles oficials d’idiomes, professors de música i arts escèniques i de professorat d’arts plàstiques i disseny.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.