ACN Londres.-Les escoles de negoci barcelonines Esade i Eada figuren entre les 20 primeres del món en el rànquing ‘Masters in Finance pre-experience’ que publica aquest dilluns el diari britànic ‘Financial Times’ (FT). Es tracta de la classificació que fa el rotatiu econòmic als programes destinats a joves executius de perfil internacional. La posició en el rànquing s’estableix analitzant diversos paràmetres com el salari, el progrés de la carrera professional, el cost, el percentatge de doctors o la presència de dones en els programes de les diverses escoles superiors. Atenent aquests paràmetres, Esade, vinculada a la Universitat Ramon Llull ocupa el sisè en el rànquing de 2016, baixant respecte a les classificacions dels dos anys anteriors, quan figurava en segona posició. Pel que fa a Eada, adscrita a la Universitat de Vic, s’ha situat per primera vegada entre les 20 escoles de negoci millor valorades, ocupant la posició número 19.

El programa ‘International Master in Finance’, dedicat a introduir en el món de l’empresa a joves acabats de llicenciar és el que ha merescut aquest salt en la valoració d’Eada, que en les classificacions dels anys 2015 i 2014 havia quedat en les posicions 24 i 26 respectivament. Nigel Hayes, director d’aquest màster d’Eada atribueix aquesta millor valoració de FT al nivell de retribució i a la progressió professional dels alumnes. L’any 2015 el salari mig dels participants en el màster internacional d’aquesta escola era de 59.000 dòlars, mentre que enguany el sou arriba a una mitjana de 69.000 dòlars.En el primer lloc en el rànquing ‘‘Masters in Finance pre-experience’ de FT es manté l’escola HEC de París, que ja va obtenir la millor valoració els anys 2015 i 2014. La segona institució millor valorada enguany és ESCP Europe i el tercer lloc l’ocupa l’IE Business School de Madrid, que ha guanyat un lloc respecte a la classificació anterior.Les 10 millors posicions del rànquing ‘Masters in Finance pre-experience’ de FT1 – HEC París (França)2 – ESCP Europe (França, Regne Unit, Espanya, Itàlia)3 – IE Business School (Madrid)4 – Edhec Business School (França)5 – MIT: Solan (Estats Units)6 – Esade (Barcelona)7 – Essec Business School (França, Singapur) 8 – Universitat de St. Gallen (Suïssa)9 – Universitat Bocconi (Itàlia)10 – Skema Business School (França)

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb