Diputació de València porta a Fiscalia presumptes irregularitats d’anteriors gestors de la Fundació del General

  • Una auditoria interna revela "indicis de delicte" i un ús de la Fundació "com una institució privada", segons Mercedes Berenguer

VilaWeb
Redacció
19.12.2016 - 18:58
Actualització: 20.12.2016 - 00:58

Una auditoria interna revela “indicis de delicte” i un ús de la Fundació “com una institució privada”, segons Mercedes Berenguer

VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)

La Diputació de València ha posat en mans de la Fiscalia Provincial presumptes irregularitats comeses per l’anterior Gerència de la Fundació de l’Hospital General durant el primer semestre de 2015 i ha anunciat noves investigacions per a aclarir la gestió en els exercicis de 2012, 2013 i 2014.

Així ho ha indicat la corporació provincial en un comunicat, en què ha assenyalat que una de les primeres decisions del Patronat de la ‘Fundació per a la Investigació Biomèdica, docència i desenvolupament de les ciències de la salut’ de l’Hospital General, constituït el desembre de 2015, ha estat encarregar una auditoria interna que ha permès detectar irregularitats com “despeses sense justificar, adjudicacions sense concurs i contractacions de personal al marge dels procediments adequats”.

L’informe, que segons la diputada de Salut, Mercedes Berenguer, “ja està en mans de la Fiscalia”, ha detectat una vintena de deficiències en la gestió econòmica durant el període estudiat que permeten aventurar “un comportament qüestionable per part de l’anterior equip”.

“Des que arribem a la Diputació hem col·laborat amb la Justícia perquè els béns públics, gestionats per alguns en benefici de l’empresa privada, tornen a estar al servici dels ciutadans i anem a continuar en esta línia”, ha indicat Berenguer.

Per la seua banda, la diputada provincial i consellera del Patronat Mamen Peris ha assegurat que estos indicis d’irregularitats, que han sigut confirmats en l’auditoria, “aporten dades escandaloses i amb nombroses actuacions constitutives de delicte”. El Patronat va votar per unanimitat la decisió de posar l’informe en mans del Ministeri Fiscal, un fet que, segons Peris, “era la nostra obligació perquè, del contrari, seríem còmplices d’acord amb la Llei d’Enjudiciament Criminal”.

La diputada ha reiterat que “amb la corrupció no es juga i com persones amb càrrec públics hem actuat com devíem i ho seguirem fent”.

Els responsables de l’actual Patronat de la Fundació han sol·licitat ampliar al període 2011-2015 este procés d’anàlisi de la gestió de l’anterior equip directiu, encapçalat per l’aleshores gerent de la Fundació, Julio Cortijo, en temps de govern del PP a la Diputació i de Sergio Blasco primer i José Manuel Iranzo després com a gerents del Consorci Hospital General Universitari.

Esta sol·licitud s’ha traslladat a l’interventor de la Diputació, que ja es va encarregar al seu moment de tramitar l’auditoria de 2015, “a la recerca de la transparència absoluta en la gestió de la Fundació de l’Hospital General”.

L’actual Patronat de la Fundació es va constituir el desembre de 2015 i en esta primera reunió es va decidir que la gerència eixira a concurs públic, així com l’encàrrec a Intervenció d’esta primera auditoria d’este mateix any.

El maig, amb l’entrada de la nova gerent de la Fundació, Raquel Gálvez, se sol·licita formalment l’esmentada auditoria, el resultat de la qual llança “indicis de delicte i un ús de la Fundació, de naturalesa pública, com una institució privada”, explica Mercedes Berenguer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any