Dimecres comencen les Assemblees de Lectors de VilaWeb, amb la sessió de Barcelona

  • VilaWeb ha superat els 17.000 subscriptors i encara la celebració del 25è aniversari

VilaWeb
Redacció
04.03.2020 - 18:30
Actualització: 18.06.2020 - 06:10

[Actualització del 10 de març: VilaWeb ajorna les Assemblees de Lectors del 2020 per la situació sanitària i després d’escoltar els suggeriments dels subscriptors. Més informació ací]

 


 

Dimecres vinent, 11 de març, es farà a Barcelona la primera sessió de l’Assemblea de Lectors de VilaWeb corresponent al 2020. A la sessió de Barcelona, per raons d’espai, només poden assistir-hi subscriptors, que han d’apuntar-se responent el correu que els arribarà convocant-los. Aquesta sessió de l’Assemblea la podran seguir en vídeo tots els subscriptors, estiguin on estiguin. Aquesta sessió tindrà lloc a les 19.00, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al carrer de Montalegre, 5.

A banda d’aquesta sessió n’hi haurà, tal i com ja es va fer l’any passat, sessions també arreu del territori que s’aniran anunciant més endavant. Les primeres ja confirmades són les següents:

Dijous 19 de març — Palma, a les 19.30
(a Can Alcover, carrer Sant Alonso, 24)

Dijous 26 de març— València, a les 19.30
(a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, carrer Sant Ferran, 12)

Dimecres 22 d’abril — Vic, a les 19.00
(Edifici El Sucre, Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5)

Dissabte 9 de maig — Perpinyà, a les 11.00
(al Casal, Avinguda del Liceu, 23)

L’Assemblea de Lectors de VilaWeb és una trobada anual on els subscriptors i altres lectors poden parlar directament amb la direcció del diari durant dues hores. En les Assemblees VilaWeb explica la seva situació actual i els projectes immediats de futur, que són discutits de manera pública. La direcció de VilaWeb escolta també els comentaris, les crítiques i les suggerències que els lectors poden fer i posteriorment es fa un col·loqui obert sobre la situació política del país, sobre el paper dels mitjans de comunicació o sobre les qüestions que els lectors vulguin plantejar.

Aquest any és especialment important pel diari ja que tindrà lloc a partir del mes de maig la celebració dels 25 anys de la fundació de VilaWeb, avui el diari digital més antic d’Europa que segueix publicant-se.

VilaWeb supera els 17.000 subscriptors

Coincidint amb l’inici de les assemblees, VilaWeb pot anunciar que ha superat ja la xifra de 17.000 subscriptor -a l’inici de les assemblees de l’any passat la xifra de subscriptors era de 14.000.

VilaWeb treballa des del 2004 per crear una potent comunitat de lectors compromesos que col·laborin constantment amb el diari. Aquests lectors, que fan el pas de pagar d’una manera completament voluntària 60 euros o 120 cada any i que ajuden constantment la redacció, concreten per mitjà de la solidaritat i el compromís aquest model de periodisme que VilaWeb defensa i troba necessari per a fer possible el creixement dels mitjans propis als Països Catalans.

Els principis editorials del diari

Precisament per això en les Assemblees de Lectors de l’any passat es va presentar la declaració que vol ressumir els principis editorials del diari. És aquesta:

‘VilaWeb existeix per a donar veu a la gent dels Països Catalans, amb la voluntat de servir d’instrument de control del poder, des de la defensa dels valors progressistes, lluitant pel bé comú, per la llengua catalana, per la llibertat i la cultura.

Els nostres principis són l’honestedat periodística, la integritat, la independència editorial, el pluralisme en les opinions, el coratge per a plantar cara a l’autoritarisme i a qualsevol intent de censura o opressió, la responsabilitat social i el respecte als lectors, que considerem que tenen el dret de rebre, amb la màxima qualitat i elegància, la millor versió que es pugui obtenir de tot allò que passa al país i al món.

I tot això ho volem fer amb passió, sense sectarisme i defugint sempre el sensacionalisme i la banalitat.’

Líders en la premsa digital, amb un projecte de rigor i professionalitat

A partir d’aquests principis VilaWeb ha aconseguit ser líder entre els mitjans digital, i ser-ho amb un projecte que es desmarca de manera voluntària del sensacionalisme i la recerca del clic fàcil, que tant de mal està fent al periodisme.

Així ho certifica la tercera onada del baròmetre del CEO del 2019, la darrera presentada fins avui, que com és habitual incorpora l’estudi sobre els mitjans de comunicació preferits pels catalans. Concretament, a la pregunta sobre com s’informen els ciutadans sobre política, el resultat pel que fa a les capçaleres és:

—La Vanguardia: 17,1%
—El Periódico: 10,1%
VilaWeb: 9,3%
—El País: 7,6%
—Ara: 7,5%

Entre els primers cinc llocs, VilaWeb és l’únic diari digital i es presenta com una alternativa informativa als mitjans que tenen edició en paper. A més, VilaWeb ha crescut respecte l’onada anterior (+0,7%) i ja fa tres anys seguits que està entre els tres primers diaris i és el primer digital.

Creuant les dades de l’estudis es pot saber també que VilaWeb és el principal diari de tendència sobiranista, superant l’Ara; ésel més consultat entre els partidaris d’un estat independent (17,3%) i el més llegit entre els votants de la CUP (25%) i JxCat (23%), i el segon entre els d’ERC (12,7%), només per darrere de La Vanguardia.

A quins serveis tenen dret els subscriptors de VilaWeb?

Els continguts de VilaWeb, els articles i les opinions, són de lectura lliure per a tothom, sigui subscriptor o no. VilaWeb considera el seu deure fer arribar al màxim nombre de persones possible les seves informacions.

La subscripció és, doncs, lliure i respon a la voluntat de donar suport al diari i fer possible el seu creixement per arribar al màxim nombre de lectors possible. Això no obstant els subscriptors de VilaWeb tenen una relació especial amb la redacció i poden gaudir d’una sèrie de serveis extra. Són els següents:

Serveis que comparteix els Adherits i els Col·laboradors.

1. El diari de demà. Tots els membres de +VilaWeb poden llegir cada dia, a partir de les deu del vespre, el contingut del diari que la resta de lectors no llegiran fins l’endemà. El trobareu a la portada del diari en format web, en una placa titulada «El diari de demà».

2. Llegir el diari sense anuncis. Identificant-vos com a subscriptor, podreu llegir el diari sense publicitat. Podeu iniciar sessió introduint el correu electrònic i la contrasenya que heu escrit en el formulari d’alta.

3. Correu de la Nit i VilaWeb Paper. Cada dia a les deu del vespre (tret del dissabte) rebreu el Correu de la Nit. Aquest correu inclou els articles que es publicaran l’endemà i que vosaltres ja podeu llegir, a més de l’edició de VilaWeb Paper en format pdf, pensada per a ser impresa a casa o per a ser llegida en tauletes, mòbils o ordinadors. Aquesta edició no surt el dissabte ni durant el mes d’agost.

Podeu decidir si voleu rebre el Correu de la Nit o no. Us recomanem de rebre’l,  perquè també és el canal pel qual ens comuniquem prioritàriament amb vosaltres. Si per alguna raó no el rebeu i el voleu rebre poseu-vos en contacte amb suport@vilaweb.cat.

4. Xarxa VW. Podreu participar voluntàriament en aquesta xarxa social interna, on només hi ha subscriptors de VilaWeb. Funciona d’una manera semblant a Facebook, però no és pública ni accessible a ningú que no sigui subscriptor. Hi podeu posar comentaris, crear grups, enviar missatges, participar en xats i, en general, relacionar-vos lliurement amb la resta de subscriptors del diari. Per participar en la Xarxa VW, primer heu d’activar el vostre usuari. La primera vegada que entreu a la Xarxa VW, un botó us demanarà d’activar-lo i ja restarà activat sempre que ho vulgueu.

5. Comentaris a l’editorial i a les notícies. Podreu afegir comentaris propis a totes les notícies i articles. Tanmateix, aquests comentaris només els podran llegir els subscriptors i el públic general no els veurà, tret dels que es facin a l’editorial.

En el cas d’aquests comentaris a l’editorial, que pot llegir tothom, el director del diari pot decidir de no publicar-ne algun, especialment si falta al respecte a algú o bé tracta de temes que no tenen relació amb el de l’editorial. Es poden entrar durant les vint-i-quatre hores posteriors a la publicació de l’article.

6. Eina de favorits. Us permet de desar en un espai personal a la web els articles que trobeu interessants per recuperar-los quan vulgueu d’una manera senzilla.

7. Possibilitat d’obrir un bloc personal. Tots els subscriptors poden obrir un bloc personal, per a publicar-hi allò que consideren convenient. La responsabilitat sobre els apunts del bloc és de cada autor. Ací podeu veure els blocs actuals i una guia per a saber com funciona.

8. Podreu participar en actes exclusius per als subscriptors del diari, tant a la redacció com en espais públics. Els actes els anunciem per correu però també al diari. Generalment els transmetem en directe en vídeo, al qual tenen accés els subscriptors i prou.

9. Podreu obtenir descomptes a la botiga de VilaWeb.

10. Esteu convidat a participar en les Assemblees anuals de lectors de VilaWeb. Les Assemblees són reunions de la redacció amb els lectors que es fan en diverses ciutats dels Països Catalans durant la primavera.

Serveis exclusius per a Col·laboradors.

A més d’aquests serveis que són comuns als Adherits i als Col·laboradors, els Col·laboradors tenen dos serveis exclusius més:

11. Contacte per whatsapp amb el director del diari. Aquest contacte es pot sol·licitar en el moment de donar-se d’alta com a subscriptor o després escrivint un correu a  suport@vilaweb.cat.

12. Vincular dos comptes més a la subscripció. Els Col·laboradors poden vincular dues persones al seu compte. Aquestes dues persones tindran tots els drets dels subscriptors mentre la persona que els regala el servei ho sigui. Aquests comptes vinculats tindran el seu propi nom i password i funcionaran de forma independent, a tots els efectes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any