Debat Constituent ha obert una pàgina web per a impulsar un dels processos participatius “més innovador d’Europa” i al gener hi penjarà un qüestionari per a recollir l’opinió de la ciutadania sobre la futura constitució catalana. El qüestionari base de Debat Constituent es dividirà en set àmbits: elements constitutius; drets; participació política i organització del poder; organització territorial; règim econòmic; territori, recursos naturals, sectors estratègics i empreses públiques; i seguretat i relacions internacionals. L’objectiu és que els ciutadans de Catalunya majors de setze anys es registrin amb una app i responguin a l’enquesta entre el gener i el juny de l’any que ve.

Un cop recollides les enquestes de tot el procés, al juliol, es constituirà el Fòrum Cívic i Social que durant la tardor del 2021 sintetitzarà els resultats dels debats participatius, aprovarà les propostes constituents sortints i decidirà el procediment per a presentar-les de manera pública al parlament i al govern perquè siguin preses en consideració per a l’elaboració d’una futura constitució catalana. De moment, segons Debat Constituent, qui vulgui participar en l’organització dels debats per incentivar la participació als pobles i barris es pot inscriure a la web per integrar-se a alguna de les enteses que ja s’han creat amb aquesta intenció.

“Fins ara ja s’han format prop d’un centenar d’enteses a tot el país. Aquestes agrupacions treballaran per incentivar els debats als seus municipis, comarques o barris i afavorir la participació amb debats oberts a tothom sobre els diferents àmbits temàtics”, conclou la plataforma encapçalada per Lluís Llach.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.