La CUP – Crida Constituent ha presentat les llistes definitives per a les eleccions del 27 de setembre. A més de la presència que ja se sabia de l’antropòleg Manuel Delgado, entre els candidats que tanquen la llista per a Barcelona es destaquen l’actor Sergi López, el fundador d’Unió de Pagesos Pep Riera, el cantant Cesk Freixas i el futbolista Oleguer Presas. Simbòlicament hi ha Jana Montllor, filla d’Ovidi Montllor, i la filla d’Adelais de Pedrolo, filla de Manuel de Pedrolo. I, també de manera simbòlica, tancaran la llista de Barcelona els tres diputats de la CUP de la legislatura passada, David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet.

A més, a la llista de Barcelona hi haurà la presència de Carmen Alonso i Agustín Cintas, representants dels treballadors de Panrico i de Movistar, respectivament.

A Girona, tanquen la llista Alguer Miquel, cantant de Txarango, la bibliotecària nord-catalana Dolors Serra, l’historiador Xavier Díez i el poeta Narcís Comadira. La llista de Lleida, la tancaran la cantant Meritxell Gené i la històrica militant feminista i antifranquista Maria Huguet.

La CUP volia afegir a les llistes persones destacades de tot el país, i per això volia que la llista de Barcelona la tanquessin Guillem Agulló i Carme Salvador, els pares del jove assassinat a Burjassot el 1993; la nord-catalana Dolors Serra i el músic mallorquí Biel Majoral. I també tenia acordat que hi fossin Diego Paredes, germà de ‘Txiki’ Paredes Manot (quan fa quaranta anys dels darrers afusellaments del franquisme); l’històric del municipalisme basc Pablo Gorostiaga; l’ex-eurodiputada gallega Ana Miranda; Curro Romero (del Sindicato Andaluz de Trabajadores), i el catedràtic madrileny Ramón Cotarelo, que ja va fer públic que faria costat explícitament a la candidatura de la CUP. Però la legislació actual impedeix la possibilitat de ser candidat sense ‘veïnatge administratiu’, és a dir, sense ser empadronat a la comunitat autònoma on es fan les eleccions.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb