La Crida pel Finançament convocarà una mobilització unitària contra l’infrafinançament

Refusa d'esperar la constitució d'un nou govern espanyol per a plantejar les demandes

VilaWeb
Europa Press
16.09.2019 - 16:39
Actualització: 16.09.2019 - 18:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Crida pel Finançament es reunirà aviat per analitzar l’infrafinançament i organitzar una ‘mobilització unitària’ per a exigir un altre sistema que posi fi a l’espoliació del País Valencià. Amb aquesta protesta, l’organització vol ‘avançar en un veritable autogovern, millorar la vida dels treballadors i del conjunt de la societat i afrontar el futur com a poble’, reivindica en un comunicat.

Per a la Crida, ‘l’infrafinançament endèmic, que és un deute històric, il·legítim i impagable, fa que l’autogovern valencià es trobe en una situació crítica que condiciona les polítiques de la Generalitat i dels ajuntaments’. Com a conseqüència, adverteix que ‘afecta greument les condicions de vida dels valencians, sobretot dels treballadors i dels sectors socials més castigats per la crisi i les polítiques estructurals que ha practicat, en nombroses ocasions, el govern espanyol’.

La plataforma creu que hi ha una emergència social i una manca de recursos a causa d’un sistema de finançament profundament injust. També adverteix que ‘augmentarà encara més la precarietat i les desigualtats socials que ja pateixen, sobretot, els sectors més desfavorits’. ‘Sense infrastructures adequades per a modular la nostra economia, sense sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid (a tornar amb interessos en forma del pervers FLA) no podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim’, lamenta l’organització.

Descarta d’esperar un nou govern espanyol

Per tot això, veu necessari que ‘s’escolte la veu del poble valencià’, allà ‘on calga’, per a denunciar ‘l’espoliació sistemàtica i històrica que no deixa avançar’.

La Crida descarta d’esperar a la constitució d’un nou govern espanyol o a la convocatòria de noves eleccions espanyoles per a donar resposta a l’infrafinançament i poder obtenir els recursos ‘necessaris per a aplicar les polítiques que els valencians necessiten’. Sota aquest prisma, insta el govern espanyol a ‘obrir, de manera immediata, un veritable procés de negociació per a disposar dels recursos propis, condonar el deute històric, augmentar les inversions per sobre de la mitjana estatal i avançar cap a una sobirania econòmica i fiscal per a millorar la vida dels valencians’.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes