La taquilla de l'estació del cremallera d'FGC a Monistrol de Montserrat, tancada

La secció sindical d’UGT a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha convocat tretze dies d’aturades parcials a l’explotació de Montserrat, que inclou el cremallera i els funiculars de Sant Joan i la Cova. Les aturades van començar dimarts i continuaran avui; el 9, 10 i 11; el 15, 16, 17 i 18, i el 23, 24 i 25. El servei del cremallera s’aturarà de les 10.00 a les 14.00 i de les 15.10 a les 18.10, mentre que el funicular no funcionarà en tot el dia.

Segons que ha denunciat a l’ACN el secretari general d’UGT a FGC, Andrés Fuentes, els treballadors de Montserrat ‘fa anys que suporten retallades’ i critica les desigualtats de les seves condicions laborals respecte dels treballadors de les línies metropolitanes de la mateixa companyia. Ha lamentat que les negociacions amb l’empresa pel nou conveni s’haguessin aturat i ha anunciat que les mobilitzacions continuarien fins que no s’arribés a un acord. Fa mesos que duen a terme aturades parcials del servei per reclamar un nou conveni col·lectiu que millori les seves condicions laborals.

Fuentes ha lamentat que haguessin aplicat totes les retallades d’aquests últims anys amb una rebaixa del 5% del sou als treballadors de l’explotació de Montserrat, malgrat que són els més productius de totes les línies d’FGC. Explica: ‘El servei de l’explotació de Montserrat guanya més de tres milions d’euros l’any i, en lloc d’augmentar el sou dels treballadors com sí que han fet amb els de les línies metropolitanes, diuen que no ho poden fer perquè aquest és un servei turístic i la llei no ho preveu’.

Fuentes ha detallat que, aquests últims mesos, els sindicats havien rebaixat les expectatives i ja no demanaven l’equiparació de les condicions del Conveni de Turisme i Muntanya amb el de la xarxa principal, ans volien un conveni normal, de recuperació i pujada salarial per als pròxims quatre anys. ‘Ni tan sols volen això’, ha lamentat.

Per aquest fet, UGT ha anunciat que continuaria amb les mobilitzacions fins que arribessin a un acord amb la direcció d’FGC.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]