El Consell Audiovisual valencià presentarà més de noranta esmenes al projecte de llei de comunicació audiovisual

  • La major part de les propostes cerquen de preservar les competències en matèria d'audiovisual

VilaWeb
Redacció
01.04.2022 - 13:56
Actualització: 01.04.2022 - 15:56

El ple del Consell Audiovisual del País Valencià presentarà més de noranta propostes d’esmenes al projecte de Llei General de Comunicació Audiovisual. La majoria amb l’objectiu de preservar les competències autonòmiques en matèria d’audiovisual, protegir els interessos culturals i lingüístics del nostre territori i reforçar la consideració de les radiotelevisions autonòmiques”.

Entre altres qüestions, el ple, reunit a la Casa dels Caragols de Castelló, demanen d’augmentar la protecció de les persones menors d’edat, assolir l’ús de llenguatge no sexista, ampliar i concretar la garantia d’un equilibri en la presència de dones en els diferents àmbits d’este sector, així com el reforç de mesures per erradicar el sexisme en l’audiovisual, especialment la “hipersexualitzacio infantil i de les dones”, i la incorporació de sancions als incompliments de les obligacions contemplades en els principis generals d’esta llei.

El Consell Audiovisual considera que el text legislatiu ha d’incorporar “una mirada més àmplia i estratègica” i ha recomanat que el projecte tingui en compte que “existeix un ecosistema audiovisual arrelat a la producció local i a la diversitat cultural i lingüística”. Quant a la diversitat cultural i lingüística consideren que les mesures “resulten insuficients les quotes establides” perquè les grans plataformes optin en les seves produccions per les llengües com el català, basc o gallec.

També ha reclamat que “els mitjans públics autonòmics disposen de les mateixes fonts d’ingressos i de protecció, com ara els respectius arxius audiovisuals, que el de la Ràdio Televisió Espanyola, ja que, segons han explicat “en el projecte no queda inicialment reflectit”. Així mateix, s’ha presentat una esmena de modificació que establiria que RTVE cedirà a les radiotelevisions autonòmiques el 50% dels ingressos provinents de les aportacions dels prestadors del servei de comunicació audiovisual televisiu lineal d’accés condicional, a petició i d’intercanvi de vídeos a través de plataforma.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any