Humberto de la Calle, cap negociador del Govern en les converses de pau amb les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), ha anunciat finalment aquest dimecres que serà candidat a les eleccions presidencials que se celebraran l’any vinent a Colòmbia, després de mesos de rumors sobre aquest tema. ‘Avui he pres la decisió de posar el meu nom a la disposició dels colombians com a candidat presidencial’, ha dit De la Calle en una roda de premsa.

El també exvicepresident ha explicat que, després d’haver hagut de resoldre molts conflictes, creu que té ‘el deure d’oferir aquesta experiència als colombians’. De la Calle ha avançat que el seu objectiu és guanyar en la primera volta, per a això necessita superar el llindar del 50 per cent dels vots, i per això ha proposat una ‘gran coalició’. Com a cap de l’equip negociador del Govern, és un dels artífexs de l’acord de pau signat el passat 24 de novembre amb la guerrilla, després de quatre anys de converses a l’Havana.

Encara que el seu nom havia sonat amb força com a possible successor de Juan Manuel Santos — que no pot aspirar a un tercer mandat per prohibició constitucional —, fins ara no havia aclarit la incògnita sobre el seu futur polític. Les FARC, que es convertiran en partit després del congrés que celebraran aquest mateix estiu, també participaran en els comicis del 2018, però només en els parlamentaris.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]