El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha convocat eleccions per al proper 3 de juny, quatre anys després del començament del mandat de l’actual junta encapçalada per la degana Maria Eugènia Gay. Els més de vint-i-quatre mil col·legiats podran elegir els càrrecs de degà, vice-degà, secretari i tretze diputats per als quatre anys vinents. El termini per presentar les diverses candidatures ha començat avui i hi ha temps fins el proper 13 de maig. De moment s’ha presentat a la reelecció Maria Eugènia Gay, una candidatura alternativa amb reconeguts advocats sobiranistes i progressistes i encapçalada per Gonçal Oliveros i Anna Boza, i és possible que es presentin més llistes.

Es presenta una candidatura sobiranista i progressista per plantar cara a Maria Eugènia Gay

Es podrà votar a la seu de l’ICAB, al carrer Mallorca de Barcelona, de 9.00 a 21.00, i a la Ciutat de la Justícia, Edifici P, de la capital catalana, i a les onze delegacions territorials de 9.00 a 14.00. També es podrà votar per correu, i els dies 1 i 2 de juny serà possible emetre el vot presencial de manera anticipada a la seu central del col·legi entre les 13.00 i les 20.00.

Poden ser candidates totes les persones col·legiades exercents amb domicili professional dins de l’àmbit territorial de l’ICAB que, en el moment de ser proclamades candidates, reuneixin els requisits següents: estar al corrent de les obligacions col·legials, no estar inhabilitades, i acreditar una antiguitat mínima i sense interrupció com a col·legiats exercents i amb un domicili professional a la demarcació col·legial, de tres anys per al càrrec de diputat, de cinc anys per al càrrec de secretari i de deu anys per als càrrecs de degà i de vice-degà. Els anys d’antiguitat han de ser immediatament anteriors a la data de la seva proclamació com a candidats.

No poden ser candidats els membres de la Junta de Govern, així com els del Comitè Electoral que estiguin en l’exercici del càrrec en el moment de convocar-se les eleccions.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.