Hillary Clinton ha aconseguit a Carolina del Sud la victòria que necessitava per a deixar a distància Bernie Sanders. Clinton ha guanyat amb un 74% del vot contra un 24% de Sanders, victòria que ha estat cimentada sobretot en el vot afroamericà. En les zones de forta població afroamericana Clinton ha obtingut victòries fins i tot per més del noranta per cent. La família Clinton ha conreat des de fa dècades el vot afroamericà, que sempre els ha estat fidel.

Això podria significar al voltant de 35 delegats per a Clinton i una dotzena per a Sanders. Després del Caucus de Nevada Clinton i Sanders estaven empatats pel que fa als delegats escollits per votació popular i ara la senadora s’ha posat per primer vegada encapçalant la cursa amb una certa comoditat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.