eleccions espanyoles

El comitè executiu permanent de Ciutadans ha aprovat avui de no pactar amb el PSOE després de les eleccions espanyoles del 28 d’abril. El secretari general del partit, José Manuel Villegas, ha explicat en la conferència de premsa posterior a la reunió de l’executiva que ‘s’ha ratificat el criteri de que Ciutadans no pactarà ni amb el PSOE ni amb Pedro Sánchez‘ per configurar un futur govern espanyol.

El número dos de Cs ha argumentat que el president del govern espanyol ‘se n’ha d’anar a l’oposició’ pels seus ‘intents de pactar amb els separatistes’ i després de governar gràcies al suport de l’independentisme. ‘Cap vot que vagi a Cs servirà perquè Sánchez segueixi com a president del govern [espanyol], ha insistit Villegas.

Ciutadans va arribar a un acord de govern amb el PSOE després de les eleccions espanyoles del 20 de desembre del 2015. Sánchez va sotmetre’s a la investidura, però el fet que Podem hi votés en contra va fer fracassar el pacte entre els socialistes i Cs. Després de la repetició de les eleccions el juny del 2016, Cs va decidir de donar suport al PP i a la investidura de Mariano Rajoy.

La negativa de Cs a pactar amb el PSOE després de les eleccions espanyoles esvaeix dubtes sobre les aliances post-electorals. El partit d’Albert Rivera aposta per reeditar al congrés espanyol el tripartit de dretes d’Andalusia amb el PP i Vox.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb