parlament de catalunya

Els diputats de Ciutadans s’han fet una fotografia aquest matí als escons del parlament. La cap de l’oposició, Inés Arrimadas, ha insistit en la idea que ‘els partits separatistes i Podem tornen a tancar el parlament‘, un missatge que fa mesos que Cs s’esforça a transmetre als mitjans de comunicació.

L’activitat parlamentària, però, no correspon exclusivament a les sessions plenàries. Hi ha reunions de les comissions, dels intergrups, de la mesa i de la junta de portaveus. De l’última sessió de control al govern en fa tres setmanes, el 6 de febrer. Si bé és cert que habitualment són cada dues, l’excepcionalitat del judici contra el procés al Tribunal Suprem espanyol, l’assistència de consellers i diputats al Suprem i els actes de suport a Madrid han portat els grups parlamentaris independentistes a ajornar els plens que s’haurien de fer aquesta setmana. Les pròximes són previstes per la setmana vinent.

Aquest és el llistat de l’activitat parlamentària de la setmana passada i de l’actual.

Dilluns 11 de febrer: comissió d’investigació sobre el projecte Castor; comissió del Síndic de Greuges; ponència del projecte de llei de contractes de serveis a les persones; reunió de la mesa i de la junta de portaveus.

Dimarts 12 de febrer: intergrup per la pau i la llibertat del Sàhara; comissió de la Infància.

Dimecres 13 de febrer: comissió d’Afers Institucionals; comissió de Treball, Afers Socials i Família; comissió de Territori; comissió d’Economia i Hisenda; comissió d’Interior; comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat; comissió d’estudi de les Polítiques per al Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran.

Dijous 14 de febrer: comissió de la Sindicatura de Comptes.

Divendres 15 de febrer: comissió de control de l’actuació de la CCMA; comissió d’estudi del treball autònom; reunió de la ponència conjunta per a la reforma del reglament del parlament.

Dilluns 18 de febrer: ponència del projecte de llei de contractes de serveis a les persones i intergrup del poble gitano.

Dimarts 19 de febrer: reunió de la mesa del parlament i de la junta de portaveus, a més de reunió de la comissió de Polítiques de Joventut.

Divendres 22 de febrer: intergrup de població, desenvolupament i salut reproductiva.

Ciutadans també va utilitzar el missatge de ‘parlament tancat’ durant el setembre passat, amb el pretext que la crisi entre JxCat i ERC pels diputats suspesos per ordre del jutge Pablo Llarena provocava que no hi hagués sessions plenàries, malgrat que les comissions i els intergrups sí que es reunien. No obstant això, és habitual que el setembre no hi hagi plens i que el primer després de l’estiu sigui el de debat de política general, que se sol fer entre l’última setmana de setembre i la primera d’octubre.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb