El portaveu de C’s al Parlament, Carlos Carrizosa, ha instat aquest dijous el govern espanyol a evitar ‘la fotografia dels Mossos d’Esquadra retirant urnes’ al referèndum previst per l’executiu de Carles Puigdemont al setembre. En concret, el dirigent de Ciutadans demana que s’enviïn cartes als funcionaris de Catalunya advertint-los que no poden ‘secundar’ el referèndum ‘il·legal’. És a dir, que no han d’obrir col·legis electorals ni entregar les claus d’edificis públics a voluntaris. ‘Qualsevol ús d’un bé públic ha d’estar supervisat per un responsable públic, que pot i ha de fer complir la llei’, ha apuntat.

Carrizosa ha dit: ‘S’hauria d’impedir explícitament, s’haurien de fer comunicacions als funcionaris, que no poden secundar, no poden obrir col·legis electorals; no es poden lliurar les claus d’edificis públics per fer cap consulta que no estigui permesa per la llei. Qualsevol bé públic ha d’estar consentit pel responsable públic. Els funcionaris han de fer complir la llei també.’

En una conferència de premsa, Carrizosa també ha demanat a Mariano Rajoy que no doni un tracte ‘bilateral’ a Puigdemont, perquè el president no anirà a la conferència de presidents autonòmics de la setmana vinent.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb