Avui és el cinquè dilluns feiner de vaga al metro de Barcelona. Els treballadors i l’empresa, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), encara no han arribat a cap acord sobre el conveni col·lectiu.

La vaga és farà en tres franges horàries: de les 7.00 a les 9.00, de les 16.00 a les 18.00 i de les 20.30 a les 22.30. Els serveis mínims seran del 40% en les dues primeres franges i del 20% a l’última.

Segons que expliquen els sindicats, les darreres negociacions no han permès de superar les diferències entre les parts. La UGT lamenta el ‘discurs acusatori’ de TMB i de l’Ajuntament de Barcelona i assegura que això ha originat actes incívics i agressions físiques contra els treballadors.

En canvi, TMB critica que el comitè de vaga no vulgui cedir en res i que mantingui les vagues parcials indefinides cada dilluns. Respecte de les agressions físiques, l’empresa creu que els sindicats les han esgrimides per a condicionar i demorar la negociació, per bé que condemna qualsevol agressió i es posa a la disposició dels treballadors afectats. Segons TMB, els principals punts de desacord són l’augment salarial, la vigència del conveni i el nombre de treballadors que caldria incorporar al nou sistema de torns.

Segons els sindicats el 90% dels treballadors ah seguit les quatre jornades de vaga anteriors. És previst que avui torni a haver-hi aglomeracions a les andanes i que els combois circulin plens. Per TMB, els serveis mínims són insuficients per a absorbir la demanda, especialment al matí: entre les 7.00 hores i les 9.00 hi ha unes 215.000 entrades a la xarxa de metro.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.