El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha dit que d’aquí a quatre o cinc mesos es faria el congrés per a refundar el partit, amb l’objectiu final d’integrar-lo en un nou espai polític que agrupi tres corrents: el liberalisme, la socialdemocràcia i la democràcia cristiana.

‘Des d’aquest espai de gent moderada i d’ordre hem de continuar avançant’, ha dit. Segons Rull, la creació d’aquest nou partit –anunciat ja ahir per Artur Mas– no té res a veure amb els casos de corrupció, ans respon a la necessitat de construir una eina per a assolir i gestionar una Catalunya independent. Per a aquet nou temps no serveix CDC, que havia estat pensada per al marc autonòmic.

Quin procés se seguirà?

Segons la seqüència proposada, primer de tot es crearia aquest espai polític i després es faria el congrés en què CDC quedaria reduïda a la mínima expressió i decidiria d’integrar-se en aquesta nova formació. En cap moment no hi haurà cap buit, sinó que els militants de CDC sempre tindran un referent.

‘La idea és fer un pas més endavant. No es tracta de refundar CDC, sinó de fundar un nou espai’, ha dit. Rull ha afegit que, com CDC, totes les organitzacions i partits que s’hi vulguin sumar aniran dissolent-se.

Aquesta nova formació és pensada per introduir un canvi de dinàmiques organitzatives i perseguirà l’objectiu que Catalunya s’assembli als països més avançats d’Europa, amb grans creixements econòmics, molta equitat social i capacitat d’articular grans consensos de país.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb