Carlos Dávila, un periodista conservador espanyol, publica avui en un article que un dossier recent del CNI avisa al govern espanyol que a Europa ha aparegut una ‘bretxa de solidaritat amb Espanya’. D’acord amb la informació d’aquest dossier, uns quants països comencen a arrenglerar-se a favor de les tesis de Catalunya.

El periodista diu que l’informe dels serveis secrets avisa el president espanyol que hi ha uns quants parlaments europeus que reclamen una negociació bilateral entre Catalunya i Espanya per resoldre la qüestió de la independència. Segons Dávila, ‘és una posició que preocupa enormement a Madrid, on no es va creure mai que aquestes iniciatives poguessin ni tan sols prendre’s en consideració’.

El report del CNI centra una part de l’atenció, segons Dávila, en el representant català a Viena, Adam Casals, de qui diu que és ‘especialment llest’, que parla ‘alemany més bé que Merkel’ i que ‘mena amb un èxit singular’ les relacions de Catalunya amb alguns estats de la Unió Europea.

L’article conté algunes inexactituds evidents, com ara quan assegura que parlaments com el neerlandès i el noruec són favorables Catalunya, i en deixa fora parlaments com el finlandès i l’estonià.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.