Un grup de capellans catalans ha fet una crida a fer dejuni els divendres en ‘solidaritat’ amb els presos polítics que estan en vaga de fam a la presó de Lledoners, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. Segons un comunicat al que ha tingut accés l’ACN, demanen fer aquest dejuni cada divendres ‘fins que duri la vaga de fam’, i fer-ho ‘més enllà dels propis posicionament polítics respecte al procés independentista’, en ‘solidaritat’ amb ells i per demanar ‘una solució justa al conflicte català-espanyol en curs’. El col·lectiu, englobat en la plataforma Capellans.cat, també prevue fer actes de ‘reflexió, meditació i pregària’ amb el títol ‘Esperitualitat i solidaritat amb els polítics catalans en vaga de fam’.

Aquest grup de capellans és el mateix que a mitjans de novembre van fer pública una carta adreçada als representants de l’església espanyola per demanar-los la seva implicació en la cerca de solucions al conflicte polític català. ‘Ens fa mal constatar que les relacions no són les que haurien de ser pròpies de germans en la fe’, van assegurar, tot instant els bisbes espanyols a fer pedagogia del diàleg com a principal eina de resolució del conflicte i perquè es puguin ‘cercar i acceptar solucions justes que respectin els drets de Catalunya’.

La carta també feia referència a la situació dels líders independentistes empresonats i asseguraven que la ‘gravetat’ del cas urgeix un ‘sobreesforç d’equitat, justícia i humanitat’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb