BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

CaixaBank ha posat en marxa un pla amb l’objectiu que el 100% del seu consum elèctric provingui d’energies renovables el 2018, de manera que l’entitat passa a formar part de la llista RE100 i es converteix en la primera organització espanyola integrada en aquesta iniciativa en què figuren 85 líders mundials compromesos amb les energies verdes.

Així s’ha anunciat aquest dimarts a Londres, en el marc del Business & Climate Summit 2016, impulsat per les organitzacions mediambientals The Climate Group i We Mean Business amb el suport, entre d’altres institucions, de la International Chamber of Commerce i el World Economic Fòrum Global Project on Climate Change, ha informat CaixaBank en un comunicat.

‘CaixaBank ja és líder en consum elèctric procedent de fonts renovables i avui, amb aquesta decisió, va un pas més enllà’, ha destacat la directora de RE100 en The Climate Group, Emily Farnworth, i ha afegit que la iniciativa està aconseguint enviar el missatge que les renovables també tenen sentit des del punt de vista del negoci.

Actualment, CaixaBank ja consumeix un 100% d’energia procedent de fonts renovables en els seus serveis centrals i en gran part de les seves oficines, i ara l’objectiu és ampliar-ho a tota la seva xarxa comercial, que és la més gran d’una entitat financera a Espanya amb 5.183 oficines.

Segons ha detallat l’entitat, el procés s’acabarà abans del 2018, coincidint amb el final del Pla Estratègic 2015-2018.

CaixaBank també aspira a aconseguir ser entitat ‘carbó neutral’ el 2018 i compensar totes les emissions de CO2 que genera el conjunt de l’organització, segons els mesuradors d’empremta de carboni dels estudis de l’entitat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.