El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat en una entrevista a TV3 que els atacs feixistes van a la baixa. Buch argumenta que les agressions són més conegudes ‘gràcies a les xarxes socials i els mitjans de comunicació’ i perquè ‘aquests fets preocupen molt’, però ha negat que n’hi hagi un repunt, ans al contrari.

Tot i així, ha assegurat que Catalunya ‘no es pot permetre que resti impune’ cap atac violent i menys un de feixista, perquè ha dit que aspira a ser un país democràtic i  modern.

Buch ha afirmat que els atacs d’aquesta mena sempre són perseguits pels Mossos d’Esquadra. N’ha assenyalat com a exemple que el presumpte agressor del fotoperiodista Jordi Borràs va ser identificat al cap de dotze hores i que dotze hores més tard ja era a les mans del jutge.

La CUP ha reaccionat a les declaracions del conseller i ha demanat ‘prendre partit davant del feixisme’. La seva diputada, Natàlia Sànchez ha demanat a Buch que faci públiques les dades.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb