deute

La presidenta del PP al País Valencià, Isabel Bonig, ha dit que la idea d’una coalició electoral del PP i Ciutadans li sembla bé si és a Catalunya i el País Basc, però que a la resta de l’estat, inclòs el País Valencià, li sembla ‘complicat’ perquè la situació ‘és diferent’. ‘A mi al País Basc i a Catalunya em sembla bé tot el que siga agrupar el constitucionalisme perquè, òbviament, la divisió del centredreta suposa que guanya l’esquerra. A Navarra va ser positiu; al País Basc i Catalunya, on és necessari el front del constitucionalisme enfront de l’independentisme, em sembla que és una bona solució que hauria d’estudiar-se’, ha dit.

Bonig ha dit que no veu adequada una aliança similar al País Valencià, encara que s’ha mostrat disposada ‘a parlar i obrir totes les canalitzacions’. ‘És bo formar un front comú davant d’una inactivitat total i absoluta del govern, els partits de centredreta han de ser conscients d’on és l’adversari’, ha dit. En aquesta línia, ha al·ludit directament a Vox, que ‘sembla que estiga més pendent d’atacar al PP que a l’adversari’, fent-li ‘el joc al PSOE’. ‘Ciutadans ja ha vist on és per una estratègia equivocada, cadascú sabrà quina és la seua estratègia’, ha conclòs.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb