El grup terrorista nigerià Boko Haram ha allibertat vint-i-una de les més de dues-centes cinquanta menors segrestades l’any 2014 a la ciutat de Chibok, al nord del país, segons que ha informat la cadena britànica BBC. Mitjans locals han apuntat que les nenes es troben ara amb les forces de seguretat nigerianes a la ciutat de Maiduguri, la capital de l’estat de Borno. El portaveu del president del país, Mallam Garba Shehu, ha confirmat la informació a través de les xarxes socials. ‘Confirmem que 21 de les nenes de Chibok segrestades han estat alliberades i es troben sota la custòdia del departament d’Estat’, ha dit.

 

 

Les nenes de Chibok van ser segrestades pels terroristes la nit del 14 d’abril de 2014. Aquest fet va provocar una resposta internacional amb l’etiqueta #BringBackOurGirls (torneu-nos les nostres nenes) i figures com Michelle Obama es van fotografiar fent aquesta demanda. Pocs mesos després, la iniciativa es va apagar. Les informacions sobre suposats alliberaments de les menors són força constants: Boko Haram utilitza les nenes com a arma política per desprestigiar el govern i l’exèrcit de Nigèria, i exigir contraprestacions a canvi del seu alliberament.

Boko Haram és considerat el grup terrorista més mortífer del món, fins i tot més que l’Estat Islàmic (EI), a qui els terroristes nigerians van jurar fidelitat fa més d’un any.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]