El senador demòcrata, Bernie Sanders, ha publicat un comunicat a la seva pàgina web per comentar l’elecció de Donald Trump com a nou president dels Estats Units. Sanders, que va ser el principal rival de Hillary Clinton per la nominació demòcrata, ha volgut subratllar que Trump s’ha aprofitat de la ‘ràbia d’una classe mitjana en decadència que està farta i cansada de l’establisment‘ per guanyar les eleccions. En aquest sentit, el senador afirma que sempre serà al costat del nou president si ajuda realment a millorar la vida de ‘les famílies treballadores’, però l’adverteix que s’oposarà frontalment a ell si ‘decideix aplicar polítiques racistes, sexistes, xenòfobes i anti-ecològiques‘.

Tot seguit us oferim el comunicat sencer traduït:

«Donald Trump s’ha aprofitat de la ràbia d’una classe mitjana en decadència que està farta i cansada de l’establisment i la seva economia, política i mitjans de comunicació. La gent està cansada de treballar llargues jornades laborals per sous precaris, la gent està cansada de veure com les feines marxen cap a la Xina i d’altres països de mà d’obra barata, la gent està cansada de milionaris que no paguen impostos, la gent està cansada de no poder pagar l’educació dels seus fills. Tot plegat mentre els rics cada vegada són més ric

Si el senyor Trump realment vol aplicar polítiques que millorin les vides de les famílies treballadores d’aquest país, jo i altres progressistes estem preparats per treballar amb ell. Tanmateix, si ell decideix aplicar polítiques racistes, sexistes, xenòfobes i anti-ecològiques, nosaltres ens hi oposarem de manera vigorosa»

 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb