El rival de Hillary Clinton a les primàries del Partit Demòcrata, Bernie Sanders, ha explicat avui al programa ‘CBS This Morning’ per què creu que Donald Trump va guanyar les eleccions dels Estats Units. Segons ell, Trump va saber aprofitar-se dels mitjans de comunicació i de la frustració de les classes treballadores:

«Això és el que crec que va anar malament. Trump va saber aprofitar molt bé la ràbia i el dolor que senten milions de persones de classe treballadora. I els va dir: ‘Jo, Donald Trump, seré el campió de la classe treballadora.’ Aquestes són les paraules que va dir. ‘Sé que treballeu moltes hores per salaris precaris i veieu com la vostra feina se’n van a la Xina. No podeu ni tan sols anar a cal metge ni enviar els fills a la universitat. Jo, Donald Trump, puc resoldre aquests problemes.’ Doncs ara obligarem el senyor Trump a passar comptes. És un home que ha utilitzat els mitjans de comunicació, ha manipulat molt bé els mitjans. És un home espectacle, és un professional d’això. I us dic que hi ha d’haver un canvi profund en la manera de fer del Partit Demòcrata. Jo vinc de la classe blanca treballadora i em sento profundament humiliat perquè el Partit Demòcrata no ha estat capaç de parlar amb la gent de la qual provinc.»

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.