Comença el Barcelona Beer Festival, el festival de cervesa artesana més important del sud d’Europa

  • El certamen, que s'allargarà tot el cap de setmana, oferirà unes 600 cerveses de 250 marques

VilaWeb
Redacció
13.10.2022 - 21:40
Actualització: 14.10.2022 - 07:59

Avui comença a la Farga de l’Hospitalet el desè Barcelona Beer Festival, dedicat a la cervesa artesana més important del sud d’Europa. Enguany, el festival –que s’allargarà tot el cap de setmana, fins demà passat– oferirà centenars de cerveses exclusives, tant nacionals com internacionals, i més d’una vintena d’activitats gastronòmiques.

El certamen, a més de tornar a la normalitat pre-pandèmica, farà deu anys, que celebrarà batent rècords d’oferta: hi haurà unes 600 cerveses de 250 marques. També hi haurà activitats vinculades a aquesta beguda, com ara tallers d’iniciació al tast o bé d’elaboració casolana de cervesa.

El plat fort, tanmateix, serà l’espai BBF Cask Revolution, en què participaran deu marques que serviran cerveses sense màquina ni pressió, a l’estil anglès Real Ale. La presència internacional serà molt destacada, amb cerveseres escoceses, poloneses, alemanyes, italianes i nord-americanes.

El Barcelona Beer Festival també indagarà en el panorama cerveser nacional. Incorporarà per primera vegada una parada dedicada a les cerveses de proximitat, amb diverses cerveseries i microcerveseries catalanes.

Una altra de les grans novetats d’enguany són els estands pop-up que s’instal·laran a la sala principal i oferiran tota mena de maridatges gastronòmics –amb formatge, xocolata, gelat o fins i tot ostres. Alhora, el Barcelona Beer Festival farà arribar als visitants el vessant més gastronòmic de la cervesa, amb tallers especials en què participaran experts com ara Edgar Rodríguez i Toni Romero, del restaurant barceloní el Racó d’en Cesc, i Mireia Pujol-Busquets, directora dels cellers Alta Alella i Celler de les Aus.

Com en anys anteriors, s’oferirà una cervesa d’edició especial, que enguany serà a càrrec d’Ales Agullons. És una pale ale ecològica, elaborada amb llúpol de proximitat i envellida divuit mesos en bótes del Penedès, creada per Carles Rodríguez i Montserrat Virgili.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any