El Mobile World Congress es farà a Barcelona fins el 2030

  • L'empresa organitzadora de la fira diu que la seva relació amb Barcelona és un "èxit rotund"

VilaWeb
ACN
27.06.2022 - 08:19
Actualització: 27.06.2022 - 21:12

El consell d’administració de la GSMA, empresa organitzadora del Mobile World Congress, ha anunciat un acord per prorrogar la celebració de la fira fins al 2030. Segons ha explicat la companyia dirigida per John Hoffman en un comunicat, la relació amb la capital catalana en els últims anys s’ha demostrat com un “èxit rotund” i assenyala Barcelona com un element clau per crear un ecosistema al voltant de la indústria del mòbil.

El Mobile World Congress és la fira més important que acull la ciutat i genera un impacte econòmic aproximat de 500 milions d’euros. A més, va ser la primera gran fira que es va suspendre per la pandèmia i aquest any va recuperar la presencialitat després de dos anys.

Al 2020, la fira es va haver d’ajornar a pocs dies de la seva celebració davant l’augment de contagis per coronavirus i a pocs dies del decret d’estat d’alarma. L’any següent, també es va haver d’ajornar en les seves jornades habituals i a l’estiu va celebrar una edició molt descafeïnada, amb només tres pavellons oberts i una gran majoria dels assistents ho va fer de forma virtual per les restriccions de mobilitat.

Finalment, entre final de febrer d’enguany i principi de març, la GSMA va organitzar una nova edició a Fira de Barcelona recuperant bona part dels assistents habituals, amb l’excepció de les empreses asiàtiques –encara amb restriccions de mobilitat- i russes, per la invasió a Ucraïna just uns dies abans. En aquest cas, es va estimar un impacte econòmic estimat d’uns 250 milions d’euros.

Ara, després de prorrogar un any el Mobile després de l’edició fallida del 2020, el consell d’administració de la GSMA ha decidit d’estendre la seva relació amb Barcelona fins almenys el 2030. La companyia assenyala que la relació amb Barcelona és un “èxit rotund” i que la ciutat és clau per desenvolupar un ecosistema al voltant de la indústria el mòbil,

El director general de la GSMA, Mats Graynd, diu que se li fa difícil de pensar en Barcelona sense el Mobile World Congress i viceversa, i ha subratllat la relació entre la ciutat i la fira. “Les circumstàncies recents a nivell global ha creat un dels reptes més durs que hem afrontat amb el MWC”, ha afegit en un comunicat en què ja insistit que la relació entre els ciutats amfitriones, en aquest cas Barcelona, i l’empresa ha sigut fonamental perquè la fira tornés a la capital catalana.

GSMA també ressalta que des que la fira va aterrar el 2006 a Barcelona ha experimentat un creixement constant, amb un ventall d’activitats al voltant de la fira durant la resta de l’any, tant a la ciutat com a Catalunya i Espanya.

Per la seva banda, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha mostrat la seva satisfacció per la continuïtat del Mobile World Congress i el seu agraïment a la GSMA per continuar uns quants anys més a la ciutat. “Barcelona és molt més que la ciutat que acull el MWC. No només l’esdeveniment ha crescut sinó que ha evolucionat per incloure-hi tot l’ecosistema”, ha destacat per la seva banda el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, que també ha elogiat la “hospitalitat” de Barcelona i la relació amb els socis.

El vice-president del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, n’ha celebrat l’acord i ha destacat que Barcelona es consolida com a capital mundial del mòbil.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat a Catalunya Ràdio que s’ha treballat amb molta discreció i que s’han superat moments difícils gràcies a la unitat entre les administracions i GSMA. Ha assegurat que els vincles s’han fet més forts i que Barcelona s’ha refermat com a ciutat de referència en l’àmbit tecnològic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any