Antonio Baños ha estat exclòs de les eleccions al secretariat de l’ANC, del qual és membre actualment. L’assemblea no ha notificat públicament el motiu, però segons que ha pogut saber VilaWeb, la raó és la seva participació en la tertúlia del programa ‘El món a RAC1’ d’ahir. Baños pensa ara si presentarà un recurs contra la decisió.

En la tertúlia d’ahir, Basté va demanar diverses vegades a l’ex-candidat de la CUP si seria el pròxim president de l’ANC. Baños va respondre amb evasives i recordant que els estatuts de l’entitat no li permetien de fer campanya. El seu nom havia sonat els darrers dies, conjuntament amb els de David Minoves i Adrià Alsina, com a possible candidat a la presidència una volta escollit el secretariat.

Tot seguit, us oferim una transcripció de la conversa:

Jordi Basté [J. B.] — Segon tema, Antonio Baños… La setmana passada vam saber que havies presentat la teva candidatura al secretariat de l’assemblea. Estem davant del futur president de l’assemblea?
Antonio Baños [A. B.] — No, ara això no.
Xavier Sardà [X. S.] — No en pots parlar.
A. B. — No puc parlar d’això.
J. B. — Ah! No pots parlar d’això?
A. B. — No puc parlar-ne. Ha començat la campanya fins al dia 14 que hi ha la votació… Ai, perdó, 17. El reglament electoral no permet…
J. B. — Ah! No pots fer declaracions.
López Alegre — Què és això? Realment sou pintorescos.
A. B. — Té tot el sentit. Jo tinc un micròfon aquí davant i molts dels candidats no. Per tant, per qüestions d’igualtat no puc fer campanya i aprofitar-me del mitjà.
J. B. — Bé, d’acord, però et planteges ser president de l’Assemblea?
A. B. — No, jo no en puc parlar. Jo em presento al secretariat del qual sóc membre.
X. S. — Xst! N’estàs parlant.
J. B. — És clar, les lleis són les lleis.

Escolteu l’àudio ací:

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb