Antonio Baños ha estat exclòs de les eleccions al secretariat de l’ANC, del qual és membre actualment. L’assemblea no ha notificat públicament el motiu, però segons que ha pogut saber VilaWeb, la raó és la seva participació en la tertúlia del programa ‘El món a RAC1’ d’ahir. Baños pensa ara si presentarà un recurs contra la decisió.

En la tertúlia d’ahir, Basté va demanar diverses vegades a l’ex-candidat de la CUP si seria el pròxim president de l’ANC. Baños va respondre amb evasives i recordant que els estatuts de l’entitat no li permetien de fer campanya. El seu nom havia sonat els darrers dies, conjuntament amb els de David Minoves i Adrià Alsina, com a possible candidat a la presidència una volta escollit el secretariat.

Tot seguit, us oferim una transcripció de la conversa:

Jordi Basté [J. B.] — Segon tema, Antonio Baños… La setmana passada vam saber que havies presentat la teva candidatura al secretariat de l’assemblea. Estem davant del futur president de l’assemblea?
Antonio Baños [A. B.] — No, ara això no.
Xavier Sardà [X. S.] — No en pots parlar.
A. B. — No puc parlar d’això.
J. B. — Ah! No pots parlar d’això?
A. B. — No puc parlar-ne. Ha començat la campanya fins al dia 14 que hi ha la votació… Ai, perdó, 17. El reglament electoral no permet…
J. B. — Ah! No pots fer declaracions.
López Alegre — Què és això? Realment sou pintorescos.
A. B. — Té tot el sentit. Jo tinc un micròfon aquí davant i molts dels candidats no. Per tant, per qüestions d’igualtat no puc fer campanya i aprofitar-me del mitjà.
J. B. — Bé, d’acord, però et planteges ser president de l’Assemblea?
A. B. — No, jo no en puc parlar. Jo em presento al secretariat del qual sóc membre.
X. S. — Xst! N’estàs parlant.
J. B. — És clar, les lleis són les lleis.

Escolteu l’àudio ací:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.