4.129 aspirants que van aprovar les oposicions d’Educació es queden sense plaça

  • En total, s'hi van presentar 27.338 persones, de les quals 17.588 van aprovar i 9.750 van suspendre

VilaWeb
ACN
02.10.2023 - 19:16
Actualització: 03.10.2023 - 08:14
Això és una prova de lectura dels articles de Vilaweb amb veu sintètica, que ben aviat serà a disposició dels subscriptors del diari. Subscriviu-vos-hi ací. Si trobeu algun problema, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat.

4.129 aspirants que van aprovar el concurs d’oposició extraordinari convocat pel Departament d’Educació s’han quedat sense plaça. En total, s’hi van presentar 27.338 persones, de les quals 17.588 van aprovar i 9.750 van suspendre. És a dir, un 66% dels aspirants van superar les proves.

Per una altra banda, en algunes especialitats es va presentar menys gent que places convocades. En total, de les 14.238 places disponibles se n’han cobert 13.459 i, per tant, n’han restat 779 de vacants. Segons que ha indicat el departament, aquestes vacants passaran al concurs d’oposició ordinari que es farà l’estiu de l’any vinent.

Quant als aspirants aprovats però sense plaça, la secretaria general d’Educació, Patrícia Gomà, ha dit que no serien pas expulsats del sistema perquè són necessaris.

El departament ha fet públics avui els resultats definitius del concurs de mèrits i el concurs d’oposició extraordinari fets enguany. L’objectiu final és que, a final del 2024, només el 8% de docents siguin interins, motiu pel qual s’han d’estabilitzar entorn de 27.000 professionals en total. La conselleria reconeix que és un repte majúscul que encara no ha acabat. Tanmateix, segons ha dit Gomà, el departament compleix els terminis del calendari.

Pel que fa a les places que han quedat desertes, la conselleria ha insistit que, per llei, aquestes han de passar al concurs d’oposició ordinari que es farà el pròxim estiu. Gomà ha insistit a enviar un missatge de tranquil·litat als aspirants que han superat les oposicions i s’han quedat sense plaça: “El sistema necessita aquests docents i contínuament hem de fer crides a incorporar noves persones”.

A banda, hi ha hagut 1.415 renúncies, sobretot d’aspirants procedents del País Valencià i les Illes. Actualment, la conselleria està gestionant les renúncies i adjudicant les places que han quedat vacants.

D’altra banda, el departament ha informat que de 1.034 reclamacions als resultats de les proves s’han tancat amb un aprovat. En total, s’havien presentat 8.447 al·legacions, el que equival a un 12% de respostes positives per als opositors.

Entre les reclamacions, algunes feien referència a la disparitat en els resultats entre tribunals d’una mateixa especialitat, com va denunciar el sindicat USTEC. En aquest sentit, Educació ha matisat que això només s’ha produït en dos tribunals, corresponents a l’especialitat de biologia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any