Arenys de Munt (Maresme) sancionarà qui llevi llaços grocs en suport als polítics catalans empresonats. Ho ha acordat dijous el ple del consistori maresmenc amb una declaració institucional que deixa per escrit que es ‘valorarà la possibilitat de sancionar les persones que retirin símbols de la via pública i d’espais privats’.

Tal com ha avançat el diari Ara, la declaració s’empara en set articles de l’ordenança de convivència i civisme. Les sancions són de cent i dos-cents euros. Per deixar clar que a Arenys de Munt no es tolerarà que arrenquin els llaços en solidaritat amb els represaliats, s’instal·laran panells ben visibles a les entrades del poble.

En la declaració s’expressa el suport amb els qui en llocs públics pengen llaços grocs o qualsevol altre símbol que reivindiqui que ‘la presó cautelar d’activistes socials i càrrecs electes és injusta i injustificada’. La declaració fou aprovada amb tots els regidors presents al ple, també la representant del PSC. El regidor del PP no hi era present.

L’ex-batlle d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha difós a les xarxes socials que el seu ‘serà el primer municipi a sancionar qui tregui llaços grocs’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb