Anna Gabriel, ex-portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, ha obtingut el permís de residència suís per cinc anys. Això li permetrà de cercar feina i optar a convocatòries. Ho ha explicat la seva mare, Maribel Sabaté, en una entrevista a Ona Bages, en què ha dit que l’obtenció del permís ha donat tranquil·litat a Gabriel i li ha reforçat la convicció de romandre a Suïssa.

L’ex-diputada se n’anà a l’exili a Ginebra a mitjan febrer. El dia 20 d’aquell mes havia estat citada pel jutge Pablo Llarena del Suprem espanyol en relació amb el document ‘Enfocats’, en el qual apareixia com un personatge destacat per a formalitzar el trencament amb l’estat espanyol.

Sabaté també parla sobre la seva situació personal: ‘Quan l’Anna em diu que se’n va és un dels pitjors dies de la meva vida’, explica. A més, expressa la por per si no la tornés a veure. De totes maneres, té previst d’anar-hi aquest estiu, acompanyada del fill, la cunyada i la neboda.

Sabaté també agraeix el suport i el reconeixement que ha rebut de la gent de Sallent. ‘De vegades necessito expressar-me i quan la gent s’hi interessa em sento agraïda’, diu. Afegeix que ha renunciat a informar-se per internet perquè s’ha cansat de llegir ‘informacions falses’ sobre la seva filla.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb