El judici del cas BPA a Andorra començarà el mes de maig, segons afirma el Diari d’Andorra. El Tribunal de Corts està a la recerca d’un local gran per poder-lo fer ja que l’expectació que ha despertat i la mateixa complexitat del judici requereixen un espai on encabir molta gent.

D’entrada els processats en són vint-i-cinc, amb els respectius advocats. L’assistència de públic i de mitjans de comunicació també es preveu massiva. A part dels mitjans andorrans s’espera una forta presència de mitjans catalans i espanyols especialment atents a les ramificacions que el cas té en l’anomenada ‘Operació Catalunya’.

La batlle instructora del cas, Canòlic Mingorance, va comunicar el passat estiu el processament de 24 directius i gestors de l’entitat bancària per la presumpta implicació en la causa per blanqueig de capitals. I ha proposat aarxivar definitivament la causa contra nou inculpats, entre els quals s’hi troben els accionistes majoritaris de BPA, Higini i Ramon Cierco per manca de proves.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]