AMP.- La CUP demana quatre anys de presó per a Narcís Serra pels sous de Caixa Catalunya

Van usar el seu poder en l'entitat per fixar-se sous "desorbitats" en plena crisi

VilaWeb
Redacció
16.03.2017 - 13:27
Actualització: 16.03.2017 - 14:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Van usar el seu poder en l’entitat per fixar-se sous “desorbitats” en plena crisi

BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

La CUP ha demanat quatre anys de presó per a l’expresident de Caixa Catalunya i exministre Narcís Serra, pel presumpte delicte d’administració deslleial en el cas dels sous “desorbitats” dels consellers de l’entitat bancària en plena crisi econòmica.

En un escrit al qual ha tingut accés Europa Press, la CUP, acusació popular en aquesta causa que ha investigat el Jutjat d’Instrucció 30 de Barcelona, ha reclamat la mateixa pena pel mateix delicte per a qui era director de l’entitat, Adolf Todó.

La formació política ha reclamat també que Serra, Todó i 40 acusats més de ser cooperadors necessaris –llavors membres del consell d’administració de l’entitat, per als qui sol·licita tres anys de presó– indemnitzin conjuntament Caixa Catalunya amb un total de 7 milions d’euros.

Com a qualificació jurídica alternativa de delicte continuat d’apropiació indeguda, la formació política reclamaria tres anys de presó per a Serra i Todó i dos anys i sis mesos per a la resta d’acusats, segons exposa en el seu escrit.

La CUP acusa Serra i Todó de dissenyar una estratègia a llarg termini per garantir-se “per a ells mateixos i per als seus col·laboradors un desproporcionat guany patrimonial a càrrec de l’entitat”, i ho van fer valent-se del seu poder omnímode –diu l’escrit literalment– en la gestió de l’entitat.

Entre altres decisions, van obligar l’entitat a pagar a Todó una retribució fixa anual de 600.000 euros –que després fins i tot seria augmentada– en una època de “crisi galopant” –anys 2009 i 2010– en què l’entitat rebia fons del FROB.

PREJUBILACIONS

També van oferir a Todó la possibilitat de prejubilar-se a partir dels 60 anys cobrant fins als 67 anys una pensió mensual del 90% de la retribució fixa rebuda l’any immediatament anterior a la jubilació, que era de 812.000 euros.

A més, es van fixar dietes de 1.625 euros per l’assistència a l’assemblea general, al consell d’administració i a la comissió de retribucions, i de 1.300 euros per acudir a la comissió executiva, la d’obres socials, la d’inversions –entre unes altres– i 2.438 euros per al president de la comissió de control.

Per la seva banda, Serra va rebre només en concepte de dietes 24.801 euros el 2004; 92.909 el 2005 i 135.707 el 2006, i ho va fer “fent ús del seu poder de decisió en l’entitat, utilitzant la seva influència política”.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes