Fotografia: Twitter Forces Armades de Colòmbia

Més de dues-centes cinquanta persones han mort i almenys dues-centes més han resultat ferides per les inundacions i les esllavissades causades per les fortes pluges concentrades a la ciutat de Mocoa, la capital de la província colombiana de Putumayo, al sud-oest de Colòmbia, segons l’últim balanç oficial.

A Mocoa s’hi han desbordat tres rius i una esllavissada de llot i pedra ocorreguda la nit de divendres ha causat els danys més greus: ‘És una tragèdia que lamentem moltíssim. I reclamem un SOS’, ha afirmat el batlle de la localitat, José Antonio Sánchez, en declaracions a Caracol Radio.

Les inundacions han arribat a disset barris de la ciutat, d’entre els quals San Miguel i Laureles Independencia s’han vist especialment afectats, i cinc-centes famílies han hagut de ser evacuades immediatament, segons han explicat fonts d’Emergències a la cadena de ràdio La FM.

El president del país, Juan Manuel Santos, ha declarat ja l’estat d’emergència i ha ordenat l’alerta immediata de l’exèrcit i de la Unitat Nacional de Gestió del Risc. Santos, a més, ha anunciat que es traslladarà a la ciutat per analitzar de primera mà la situació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]