BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

CaixaBank ha obtingut un benefici atribuït de 638 milions d’euros en el primer semestre, fet que suposa un 9,9% menys respecte al mateix període de l’any passat, que incloïa ‘impactes singulars’ associats a la integració de Barclays Bank, ha informat aquest divendres l’entitat financera.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors espanyola (CNMV), ha destacat que el resultat abans d’impostos s’ha situat en 888 milions, un 59,4% més en comparació dels 557 milions obtinguts el primer semestre del 2015, i el resultat del negoci bancari i assegurador ha ascendit a 943 milions.

L’entitat ha assenyalat que el resultat del primer semestre es recolza en un ‘elevat nivell d’ingressos’, de 4.049 milions de marge brut, un 11,3% menys; en la contenció i racionalització de les despeses d’explotació (-2,5% sense considerar els costos associats a la integració de Barclays Bank i l’acord laboral en el primer semestre de l’any passat), i en les menors dotacions per a insolvències, que s’han reduït en 609 milions, un 56% menys.
Aquesta reducció de les dotacions per a insolvències han comportat un descens de les pèrdues per deteriorament d’actius financers i altres, que ascendeixen a 912 milions, fet que suposa un 36,6% menys que en el primer semestre de l’any passat.

La ràtio de morositat s’ha reduït fins al 7,3% i també han disminuït els saldos dubtosos (4.018 en els últims 12 mesos), i l’entitat ha ressaltat que, aïllant el sector promotor, la ràtio de morositat cau fins al 6%.

CaixaBank ha assegurat que l’evolució del crèdit a la clientela confirma la tendència de recuperació, amb un increment de l’1% fins a 208.486 milions, i ha detallat que en el segon trimestre ha incidit l’efecte estacional de les pagues dobles a pensionistes; sense aquest impacte, el crèdit creix un 0,4% i la cartera sana creix un 1,6% en comparació del primer semestre del 2015 i un 1,4% en comparació del primer trimestre d’aquest any.

El crèdit hipotecari ha crescut un 46% en comparació del mateix període del 2015; el de consum un 58%, i el d’empreses i corporativa un 24%, i els recursos de clients han ascendit a 304.465 milions, amb un augment del 2,7% en els primers sis mesos (+7.866 milions) i del 3% en el segon trimestre.

L’entitat ha destacat el bon ritme comercial, amb la captació de 605.600 nòmines el primer semestre del 2016, un 11% més, fins a un total de 3,4 milions de nòmines domiciliades, i també han crescut els ingressos derivats del negoci assegurador, que aporta uns ingressos en termes de marge brut de 516 milions, un 20% més.

Ha indicat que a l’epígraf de guanys i pèrdues per actius i passius financers i altres s’inclou la plusvàlua bruta de 165 milions després de la formalització de la compra de Visa Europe per part de Visa Inc., mentre que en les pèrdues per deteriorament d’actius financers i altres provisions es registra la provisió associada a l’acord de prejubilacions (-160 milions d’euros).

 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.