BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

Banc Sabadell ha posat en venda la majoria de la seva participació del 4,2% del Banco Comercial Português (BCP), concretament un 4,08% (38.577.892 accions), mitjançant una col·locació accelerada dirigida a inversors qualificats i institucionals, ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L’impacte en els comptes del Banc Sabadell es preveu neutre perquè tenia la participació provisionada, i la venda dels títols s’augura amb un descompte d’entre el 3 i el 5%, segons fonts del mercat consultades per Europa Press.

BCP ha tancat aquest dilluns a 1,29 euros per acció, amb una caiguda de l’1,41%, per la qual cosa la participació en venda del 4,08% de l’entitat presidida per Josep Oliu té un valor de mercat de gairebé 50 milions d’euros.

El Sabadell mantindrà al voltant del 0,14% del capital del BCP, uns 1,35 milions d’accions, i donarà així continuïtat a l’acord comercial que van signar les dues entitats l’any 2000 per donar servei als clients al país de l’altre.

Banc Sabadell va entrar al BCP aquell any amb una participació del 5,3% i l’ha augmentada en els moments d’ampliacions de capital de l’entitat portuguesa.

La reducció d’ara a una presència testimonial es produeix després que el fons xinès Fosun hagi entrat en el capital del BCP amb un 16,7% –i la voluntat anunciada d’arribar a prop del 30%–, amb la qual cosa es converteix en el principal accionista.

A més, el banc català mantindrà el seu conseller al BCP, Juan Bastos, i el portuguès el seu al Sabadell, que és Antonio Martins Monteiro.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]