Alstom contractarà un centenar de persones a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) a partir de setembre i fins a finals del 2016. El president d’Alstom Espanya, Antonio Moreno, ha explicat que són les primeres contractacions dels darrers sis anys i es faran progressivament segons l’evolució dels projectes. Els perfils contractats seran de tot tipus, des de tècnics fins a operaris, sent aquest grup el que acapararà més contractacions. Actualment la planta compta amb 550 treballadors directes i 250 indirectes. D’altra banda, Moreno ha anunciat que crearan un parc de proveïdors posant a disposició fins a 30.000 metres quadrats per tal que els proveïdors s’integrin en els seus processos i aconseguir així agilitzar-los.

Moreno ha presentat aquest dijous la situació i els projectes de futur de la planta d’Alstom a Santa Perpètua. El president del grup a l’estat espanyol ha concretat que a partir de setembre començaran a efectuar el centenar de contractacions que havia anunciat per aquest 2016 després de suspendre el passat gener l’aplicació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació temporal que aplicava des del setembre del 2014.

El president ha detallat que ‘després d’anys difícils’ la càrrega de treball ha augmentat i en tenen garantida per als propers dos anys. La previsió és acabar l’any al 100% de la producció instal·lada, sent els departaments d’acabats els darrers que es posaran en marxa en ser la darrera part del procés.

Actualment, la planta vallesana treballa en projectes com els tramvies de Ouarla, Mostaganem i Sètif (Argèlia); el de Lusail (Qatar), el metro de Guadalajara (Mèxic), el tramvia de Sidney, el mero de Santo Domingo i el de Panamà. Actualment, la càrrega de feina dedicada a l’exportació és del 95% i Moreno ha apuntat que caldria aconseguir un equilibri on la meitat fos mercat nacional i l’altra meitat internacional.

En aquest sentit, ha apuntat que el nou contracte de Renfe per a la compra de nous trens d’Alta Velocitat seria una possibilitat per aconseguir un 25% més de càrrega de treball nacional. Alstom presentarà la seva oferta a finals de juliol, després d’acceptar una de les al·legacions presentades per una de les companyies en el procés obert anteriorment. Moreno ha dit també que si s’aconseguís aquest contracte es podrien fer contractacions addicionals al centenar.

Durant la trobada amb la premsa, Moreno ha anunciat també l’impuls del projecte de creació d’un parc de proveïdors. La companyia posarà a disposició dels proveïdors fins a 30.000 metres quadrats annexes a les instal·lacions de la fàbrica de Santa Perpètua per tal que diferents proveïdors s’hi puguin instal·lar. Ha afegit que no cal que treballin exclusivament amb ells i també ha obert la porta a la creació de noves empreses que s’hi vulguin instal·lar. Moreno ha dit que això també pot comportar la creació de nous llocs de treball.

La idea principal d’aquest parc de proveïdors és integrar-los dins de la cadena de producció, de tal manera que s’aconsegueixi agilitzar els processos, poder desenvolupar innovacions conjuntes i créixer conjuntament. Moreno ha explicat que ja hi han hagut sis empreses que s’han interessat per aquest parc de proveïdors. Aquest parc podrà acollir fins a 200 treballadors.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.