Activada la maquinària de les eleccions del 27-S

Les subvencions als partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors es mantenen igual que el 2012

VilaWeb
Redacció
05.08.2015 - 10:15
Actualització: 05.08.2015 - 12:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha aprovat els decrets que activen el procés per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. En concret, ha aprovat el decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions i el decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral. Tenint en compte la situació de restriccions pressupostàries i la reducció de la despesa no financera de la Generalitat, es mantenen els imports de les subvencions que es van fixar el 2012.

El decret de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Parlament de Catalunya, conjuntament amb allò que estableix l’Estatut d’autonomia de Catalunya i la Llei orgànica del règim electoral general (LOREG), regula l’administració electoral, els representants de les candidatures, les candidatures, les campanyes, el material electoral, el vot per correspondència, el vot de les persones amb discapacitat visual, els apoderats, els interventors, l’escrutini i els recursos o les gratificacions econòmiques per a les persones que es mobilitzen. El decret també conté els models oficials d’actes, sobres, paperetes, urnes i cabines, i més coses.

El decret pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral estableix les subvencions als partits, federacions, coalicions o agrupacions d’electors amb motiu de les eleccions. Aquestes despeses es fixen d’acord amb les regles següents: 16.101,60 euros per escó obtingut; 0,61 euros per vot aconseguit per a cada candidatura que hagi obtingut, com a mínim, un escó; 0,17 euros per a cada elector d’una circumscripció electoral, sempre que la candidatura hagi obtingut com a mínim un escó a la circumscripció i aconsegueixi de formar grup parlamentari, per les despeses originades per la tramesa directa i personal de sobres i paperetes o la propaganda electoral.

Manual per als membres de les meses electorals
El consell executiu també ha aprovat el Manual d’instruccions per als membres de les meses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2015.

Segons la llei, s’ha de lliurar als membres de les meses electorals un manual d’instruccions sobre les seves funcions, que ha de ser supervisat per la Junta Electoral Central i aprovat pel govern. La Junta Electoral Central ja va donar el vistiplau al Manual a la sessió de l’1 de juliol. El document recull la cronologia de la jornada electoral, les tasques de cadascun dels membres de la mesa i el funcionament de l’escrutini, i concreta què s’ha de fer en cada moment.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes