accio cultural reciprocitat tv3 a punt

L’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha reclamat al Consell la reciprocitat entre TV3 i À Punt. Just ara fa vuit anys del tancament dels repetidors de TV3 que l’ACPV havia instal·lat per tot el País Valencià i que permetien de rebre TV3 a casa.

El tancament dels últims repetidors va ser el 2011, quan l’entitat els va apagar perquè no podia afrontar les multes imposades pel govern de Francisco Camps.

Avui dia, l’ACPV ha destacat la impossibilitat de reobrir-los, perquè els equips són ‘obsolets’. Tot i així, comprar-ne de nous seria ‘una inversió que no poden assumir’ i que ‘tampoc té sentit en aquest moment’: ‘Ara és necessari que es compleixi la llei, i per tant, que s’executi la reciprocitat de les emissions de TV3 i À Punt’, han manifestat.

Sobre aquesta qüestió, han acusat el govern actual de ‘mantenir la censura imposada pel PP’, i creuen que ‘no hi ha cap raó’ per a no engegar aquesta reciprocitat ‘que no sigui la cessió al xantatge de l’extrema dreta’.

Per això han defensat que ‘és possible tècnicament veure TV3 sense un segon múltiplex’, encara que només podria ser aquest canal i no tots els de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la balear IB3. Consideren que fer efectiva aquesta possibilitat ‘evidenciaria la voluntat real del govern de posar fi a la censura de TV3 i al mateix temps assenyalaria la responsabilitat del govern espanyol a fer possible la reciprocitat plena’, han manifestat.

La reciprocitat televisiva TV3-À Punt-IB3, una promesa sense resoldre

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb