Catalunya incorpora 3.566 docents per la reducció d’una hora lectiva

  • La incorporació és fruit de l'acord del departament amb els sindicats que va evitar les vagues convocades a començament de curs

VilaWeb
Europa Press
08.01.2023 - 17:49
Actualització: 08.01.2023 - 19:02

El Departament d’Educació de la Generalitat incorporarà a partir de demà, amb motiu del començament del segon trimestre, 3.566 docents en centres educatius públics. La incorporació és fruit de l’acord del departament amb els sindicats que va evitar les vagues convocades a començament de curs i que estipulava que la reducció d’una hora lectiva a tots els docents catalans a partir del primer de gener.

Fruit de l’acord, els mestres d’educació infantil i primària impartiran vint-i-tres hores setmanals; els d’educació d’adults vint, i el professorat de la resta de l’ensenyament de règim general i especial, divuit.

El departament, que ha insistit que la incorporació farà que el cos de docents en actiu arribi al màxim històric a Catalunya, ha destacat que dos de cada tres nomenaments –un 67%– han estat de professionals que ja eren en els centres i que ara passaran a fer una hora menys, o bé per a aquells que prolongaran la substitució.

Negociació amb els sindicats

Durant el primer trimestre, els sindicats i la Generalitat han continuat negociant a la taula sectorial unes altres demandes, sense haver aconseguit nous acords: el govern ha ofert als sindicats de recuperar condicions en els sexennis a partir de desembre del 2023, amb el cobrament del primer complement a sis anys (i no pas als nou, com passa actualment).

Els sindicats van fer una concentració a mitjan novembre en què van demandar al departament una “negociació real” i van exigir que inclogués en el pressupost del 2023 alguna mesura per revertir les retallades en educació.

La USTEC ja va anunciar a final de desembre la convocatòria de vaga del personal dels centres públics per als dies 25 i 26 de gener. El motiu de l’aturada, que coincideix amb la vaga convocada per sindicats de professionals sanitaris, és recuperar drets perduts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any