La JEC expedienta Aragonès per vulneració de la neutralitat en un acte electoral al Maresme

  • L'organisme recorda al president que no és la primera vegada que infringeix les prohibicions establertes a la LOREG

VilaWeb
ACN
20.07.2023 - 21:54
Actualització: 20.07.2023 - 22:37

La Junta Electoral espanyola (JEC) ha obert un expedient sancionador contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per presumpta vulneració de la neutralitat institucional que exigeix la llei orgànica del règim electoral general espanyola (Loreg) en període electoral.

L’expedient arriba després d’una denúncia del PSC per un acte per a presentar millores de mobilitzat al Maresme en què Aragonès va participar el proppassat 13 de juliol. L’organisme considera que algunes de les declaracions d’Aragonès, i també de la consellera de Territori, Ester Capella, no van observar la neutralitat pertinent. I indica, a més, que el mateix acte també incompleix la llei, atès que prohibeix inaugurar obres o presentar projectes en campanya.

D’altra banda, la JEC recorda a Aragonès que no és la primera vegada que infringeix les prohibicions establertes a la llei. L’organisme ja va requerir el 19 d’abril i el 28 de maig perquè “extremés la diligència amb la finalitat d’evitar vulnerar el deure de neutralitat en el curs d’actes institucionals”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any