Notícies

Diumenge  20.04.2003  15:22

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus obre les portes

Men?ame
 20/04/03- Reus tindrà, per fi, biblioteca municipal. L'alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, i el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, inauguraran el pròxim dimarts, 22 d'abril, a les 12:30h, la Biblioteca Central Xavier Amorós, a l'edifici de l'antic escorxador municipal.

La Biblioteca Central Xavier Amorós s'allotja a l'edifici de l'antic escorxador, que s'ha adequat, conservant i restaurant els espais més significatius. La intervenció permet a la ciutat recuperar una mostra de l'arquitectura industrial de finals del segle XIX, que incorpora elements modernistes. L'edifici de l'antic escorxador data del 1889 i és obra dels arquitectes Pere Caselles i Francesc Borràs. La construcció de la biblioteca ha tingut un cost de 3 milions d'euros que han finançat a parts iguals l'Ajuntament de Reus i la Generalitat.

La Biblioteca Central Xavier Amorós respon a un nou model de biblioteca pública que té com a objectiu donar accés als ciutadans i ciutadanes a la cultura, al coneixement i a la informació. També coordinarà l'activitat de les biblioteques que integren la xarxa de biblioteques públiques de Reus.

----------
+
Més informació: Web en construcció de la Biblioteca de Reus